Tietoa ja tehtäviä T&T

Tekemistä ja oppimista

4H-akatemian T&T on yhtä kuin tietoa ja tehtäviä 4H-toimintaan liittyvistä aiheista. Tutustu itsenäisesti ja tartu siihen, joka sinua kiinnostaa tai minkä koet hyödylliseksi. Ehkä jonkun T&T -sivun voit avata silkasta uteliaisuudesta.

4H-kerhonohjaajan työkalupakki

Ohjaajana annat tilaa kerholaisten omalle osaamiselle, oppimiselle ja luovuudelle. Mutta entä sinä itse? Kuinka voit kehittyä ohjaajana ja luoda viihtyisän kerhon? Tästä kokonaisuus on tehty sinulle ohjaamisen avuksi.

4H-yrittäjän paperihommat

Kirjanpito, verot, Y-tunnus. 4H-yrittäjyyteen liittyy monenlaisia ”paperihommia”. Huolellisuudella ja suunnittelulla niistä kaikista selviää mainiosti.

Hygieniapassi

Oletko ajatellut suorittaa hygieniapassin? Näiden tehtävien avulla voit valmistautua testiin.

Kahvila

Nämä tehtävät auttavat sinua, joka haaveilet omasta kahvilasta. Unelmasta voi tulla totta!

Kaupunkiviljely

Kaupunkiviljely tarkoittaa ruuan tuottamista ja kasvien kasvattamista kaupunkiympäristössä. Viljelmä voi olla yhteisöpuutarha, oma parveke- tai keittiöviljelykokeilu tai vaikka koulun pihalla kasvatettuja auringonkukkia.

Kiertotalous tutuksi

Kiertotalous on talouden seuraava aalto. Tiesitkö, että 4H on vahva kiertotaloustoimija?

Kohti työelämää

Etsitkö töitä? Jännittääkö työn aloitus? Nämä tehtävät auttavat sinua työnhaussa ja ensimmäisessä työpaikassa.

Metsänistuttajan opas

Tutustu tähän metsänistuttajan opasmateriaaliin ja opi perustiedot metsänistutuksesta 4H-yrittäjyyttä tai työelämää varten!

Oma osaaminen näkyväksi

Näiden tehtävien avulla opit näkemään oman osaamisesi ja löydät keinoja osaamisesi näyttämiseen. Voit hyödyntää tehtäviä esimerkiksi hakiessasi opintopisteitä tai tehdessäsi ansioluettelon.