Saavutettavuusseloste

4H-akatemia on Suomen 4H-liiton palvelu 4H:n jäsenille. Verkkosivuston 4h-akatemia.fi saavutettavuus on pyritty toteuttamaan Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2016/2102 mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkosivustoa 4h-akatemia.fi

Seloste on laadittu 13.9.2021 tilanteen mukaisena, ja sitä on viimeksi päivitetty 13.9.2021. Verkkopalvelun saavutettavuus on arvioitu Red & Blue Oy:n toimesta.

Vaatimustenmukaisuustilanne

Nämä verkkosivustot täyttävät Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2016/2102 vaatimukset (WCAG-kriteeristö 2.1, A- ja AA-taso) osittain. Vaatimusten noudattamatta jättämiset ja/tai vaatimuksiin sovellettavat poikkeukset mainitaan jäljempänä.

Ei-saavutettava sisältö

Jäljempänä mainittu sisältö ei ole saavutettavissa seuraavista syistä:

Syy saavutettavuusvaatimusten noudattamatta jättämiseen: Kohtuuton rasite.

Ladattaviin tiedostoihin ja videomateriaaliin, jotka eivät ole saavutettavissa, sovelletaan tilapäisesti direktiivin (EU) 2016/2102 5 artiklassa tarkoitettua poikkeusta kohtuuttoman rasitteen vuoksi.

1. Videot

Sivustolle ladatut ja upotuksena haetut videot eivät kaikki ole tekstitettyjä. Niille pyritään kuitenkin luomaan tekstivastineet, joissa kerrotaan videon sisältö tiivistetysti.

2. Infografiikka

Sivustolla on käytössä infografiikkaa sisältäviä kuvia. Näille kuville pyritään kuitenkin luomaan tekstivastineet, jossa infografiikan sisältö on selostettu.

3. Kuvakaruselli

Sivustolla on käytössä kuvakarusellielementti. Karusellin kuvat pitävät sisällään myös ohjauslinkin, joka ei ole saavuttava näppäimistöllä. Sama sisältö on kuitenkin löydettävissä esimerkiksi päänavigaation kautta.

4. Ladattavat materiaalit

Sivustolta ladattavat pdf-tiedostot ja muut materiaalit eivät välttämättä täytä saavutettavuusvaatimuksia, sillä ne on tehty pidemmän aikavälin kuluessa ja kerätty sivustolle useista eri lähteistä useilta eri tekijöiltä. Dokumenttien tekohetkellä ei ole osattu ottaa huomioon saavutettavuutta.

Vaihtoehtoiset yhteydenottotavat

Jos et pysty hoitamaan asiaasi verkossa, voit soittaa ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. 4h.fi/yhteystiedot (aukeaa uuteen välilehteen)

Huomasitko saavutettavuuspuutteen  verkkopalvelussamme?

Mikäli huomasit saavutettavuuspuutteen verkkopalvelussamme, kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Sähköpostilla: hilkka.nase@4h.fi

Lomakkeella: Saavuttavuuspalaute(Avautuu uuteen välilehteen)

Valvontaviranomainen 

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, pyydämme sinua antamaan ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon Avautuu uuteen ikkunaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi  

saavutettavuus(at)avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000