4H-vaihtoperheille

Nuori seisoo kukkakedon edessä päällään keltainen mehiläishoitajan suojahaalari.

Vaihtoperheenä pääset tutustumaan 4H:n kansainväliseen toimintaan ilman matkustamista. Tältä sivulta saat tietoa 4H-vaihtoperheenä toimimisesta.

Vaihtoperheen tehtävä

4H:lla on oma nuorisovaihto-ohjelma, IFYE (International Four H Youth Exchange). Suomen saapuu vuosittain noin kahdeksan 18-27 -vuotiasta nuorta eri puolilta maailmaa. Vaihdon aikana nuoret asuvat vaihtoperheissä, joissa he tutustuvat suomalaiseen elämään ja kulttuuriin. Vaihtoperhe tarjoaa kodin suomeen tulevalle vaihtarille kesäaikana 2-3 viikon ajaksi.

Vaihtoperheen tehtävä on 4H:n vapaaehtoistehtävä, josta ei makseta palkkaa eikä palkkiota.

Kuka voi ryhtyä vaihtoperheeksi?

4H-vaihtoperheeksi voi ja kannattaa ryhtyä, jos kansainvälinen kokemus kiinnostaa. Vaihtoperheellä on hyvä olla aikaa ja tilaa vaihtarille. Vaihtoperhe voi asua missä päin Suomea tahansa.

4H-vaihtoperheeksi haetaan vuosittain helmi-maaliskuussa verkkolomakkeella, joka on 4h.fi-sivustolla. Hakulomakkeessa kysytään yhteyshenkilön lisäksi muun muassa tietoa perheen harrastuksista ja lemmikkieläimistä.

Vaihtoperhe tekee sopimuksen

Suomen 4H-liitto ja vaihtoperheet tekevät sopimuksen, jossa on kerrottu osapuolten oikeudet ja velvollisuudet. Sopimus tallennetaan 4H:n jäsenrekisteriin, jossa tiedot säilyvät turvallisesti.

Koulutusta ja materiaaleja vaihtoperheille

Vaihtoperheille lähetetään Vaihtoperheopas. Perheille järjestetään perehdytyswebinaari vuosittain toukokuussa.

Kolme nuorta pitää yhdessä käsissään 4H-logoa

4H-nuorisotyö tutuksi

Koulutus antaa perustietoa 4H-nuorisotyöstä. Tutustut 4H:n arvoihin, pedagogiikkaan, yrittäjyyskasvatukseen sekä strategiaan. Itsenäisesti tehtävän verkkokoulutuksen voit suorittaa koska tahansa.

Lue lisää
Kolme nuorta seisomassa ulkona.

Turvallinen 4H-harrastus

Koulutuksessa tutustut Turvallinen 4H-harrastus -ohjeeseen ja sen soveltamiseen 4H-harrastuksessa. Itsenäisesti tehtävän verkkokoulutuksen voit suorittaa koska tahansa.

Lue lisää