4H:n koulutukset

4H:n koulutuksissa opit monipuolisia työelämätaitoja

Paikalliset 4H-yhdistykset järjestävät nuorille erilaisia työelämäkoulutuksia. Tarjolla on oppia yrittäjyydestä, kerhonohjaamisesta ja erilaisiin työtaitoihin liittyen. Opintojaksomallimme on pisteytetty yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Ajokortti työelämään -oppaita

Ajokortti työelämään 0,5 op

Onko pääsi pyörällä työhakemuksista ja ansioluetteloista? Oletko solmussa työnhaussa? Jännittääkö ensimmäinen työpaikka? Koulutuksen jälkeen sinulla on paljon tietoa työelämästä.

Lue lisää

Työt alkavat -koulutus

Tervetuloa töihin! Työt alkavat -koulutuksessa saat perustiedot 4H:sta, asiakaspalvelusta, työturvallisuudesta ja 4H:sta työnantajana. Koulutus on osa perehtymistäsi työsuhteen alussa.

Lue lisää
Kaksi nuorta istuu ja hymyilee. Käsissään vihkoset. Takana Business Lab -seinäke.

4H-yrityskoulutus 1 op

4H-yrityskurssi on tarkoitettu 13 – 28-vuotiaille. Kurssilla mietitään ideoita, joilla voi tienata omaa rahaa. Niistä kehitetään oma yritysidea, ja kurssin jälkeen on mahdollista perustaa oma 4H-yritys.

Lue lisää

4H-yrityskoulutus verkossa 1 op

4H-yrityskoulutus verkossa on yhden opintopisteen laajuinen ja on suunnattu yli 15-vuotiaille. Voit aloittaa verkkokoulutuksen koska haluat.

Lue lisää
Nuoria pöydän ääressä. Yksi ojentaa toiselle kerhon päiväkirjaa.

Osaava kerhonohjaaja 1 op

Puuhailetko mielelläsi lasten kanssa? Oletko idearikas ja innostava? Oletko ehkä itse käynyt kerhoa ja haluaisit nyt jatkaa kerhonohjaajana? Tule kerhonohjaajakoulutukseen!

Lue lisää

4H-taimikonhoitaja 2 op

Jos metsänhoitotehtävissä työskenteleminen kiinnostaa sinua, tämä koulutus on juuri sopiva.

Lue lisää

Tapahtumatuottajavalmennus 8 op

4H-tapahtumatuottajavalmennus on sinulle, joka haluat oppia järjestämään itse tapahtuman!

Lue lisää
Kolme nuorta pitää yhdessä käsissään 4H-logoa

4H-nuorisotyö tutuksi

Koulutus antaa perustietoa 4H-nuorisotyöstä. Tutustut 4H:n arvoihin, pedagogiikkaan, yrittäjyyskasvatukseen sekä strategiaan. Itsenäisesti tehtävän verkkokoulutuksen voit suorittaa koska tahansa.

Lue lisää

Turvallinen 4H-harrastus

Koulutuksessa tutustut Turvallinen 4H-harrastus -ohjeeseen ja sen soveltamiseen 4H-harrastuksessa. Itsenäisesti tehtävän verkkokoulutuksen voit suorittaa koska tahansa.

Lue lisää
Kolme henkilöä katsoo läppäriä

4H-yhdistyksen hallituksen jäsenen peruskoulutus

4H-yhdistyksen hallituksen jäsenen peruskoulutus soveltuu erityisesti uusille hallituslaisille. Itsenäisesti tehtävän verkkokoulutuksen voit suorittaa koska tahansa.

Lue lisää
Nuori ja yritysohjaaja lukevat yhdessä 4H-yrittäjän työkirjaa.

4H-yritysohjaajakoulutus

Koulutus on tarkoitettu 4H-yrittäjien yritysohjaajiksi ryhtyville 4H-vapaaehtoisille. Voit suorittaa koulutuksen koska tahansa, sillä kyseessä on itsenäisesti tehtävä verkkokoulutus. Koulutuksen jälkeen olet varmempi ohjaaja nuorelle 4H-yrittäjälle.

Lue lisää