4H-vaikuttajanuoret

Yhdeksän nuorta

4H-vaikuttajanuoret on 15-28-vuotiaiden 4H-harrastajien verkosto. Vaikuttajanuoret edustavat 4H-harrastajia erilaisissa nuoriso- ja sidosryhmätapahtumissa sekä Suomen 4H-liiton päätöksenteossa.

yhdeksän nuorta

4H-vaikuttajanuoret 2022

Rasmus, Eevi, Enni, Oskar, Erika, Saana, Vilhelmiina, Joona, Emilia, Matilda, Melissa, Annina

4H-vaikuttajanuoret 2023

Melissa, Heidi, Juho, Pinja, Annina, Matilda, Iida, Joona, Emilia

Vaikuttajanuoret ryhmäkuvassa

4H-vaikuttajanuoret 2024

Heidi, Jere, Viivi, Joona, Iida, Pinja, Dalia, Juho

Tutustu meihin tarkemmin 4h.fi -sivulla

Mitä 4H-vaikuttajanuoret tekevät?

4H-vaikuttajanuoret tuovat nuorten ääntä kuuluville ja ovat mukana tekemässä ja kehittämässä nuorten näköistä 4H:ta. Kuitenkin vaikuttajanuorissa toimiminen on paljon muutakin kuin edustamista; toiminnasta saa uusia ystäviä, hienoja kokemuksia sekä uusia oppeja.

Ryhmässä on noin 10 henkilöä. Yhden vaikuttajanuoren toimikausi kestää kaksi vuotta. Puolet ryhmästä vaihtuu vuosittain. Vaikuttajanuoret kokoontuvat kasvotusten 3-4 kertaa vuodessa (viikonloppuisin) sekä lisäksi 6-8 kertaa etänä (arki-iltaisin). Kokoontumisten määrä riippuu paljon ryhmästä itsestään.

Suomen 4H-liitto koordinoi vaikuttajanuorten toimintaa ja mahdollistaa toiminnan ideoiden sparrauksen, mentoroinnin ja toimintabudjetin muodossa.

Hae mukaan 4H-vaikuttajanuoriin

Hakuaika vaikuttajanuoriin on 28.10.-30.11. Haku tapahtuu lomakkeella tällä sivulla. Vuonna 2023 vaikuttajanuoriin valitaan ryhmän jäseniä vuosiksi 2024-2025. 

4H-vaikuttajanuoret haluavat lisätä 4H-toiminnan tunnettuutta ja kannustaa uusia nuoria toimintaan, joten kaikenlaiset 4H-harrastajat ovat tervetulleita mukaan. Toivomme hakijoiksi monenlaisia nuoria niin eri sukupuolia olevia, eri-ikäisiä, kuin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Pyrimme myös kokoamaan ryhmän niin, että jäseniä on ympäri Suomen.

Kun haet ryhmään, sitouduthan ryhmän toimintaan ja tapaamisiin. Se tarkoittaa aikaa ja ehkä jostain luopumista. Mutta takaamme, että saat vaihtokaupassa enemmän.

4H-vaikuttajanuorten ohjelma rakentuu vaikuttajavalmennuksesta, yhteisistä kokoontumisista sekä yhteisestä projektista. Vuoden 2024 aikana ryhmä tekee tutustumismatkan. Ensimmäiset ryhmän kokoontumiset vuonna 2024 ovat 17.1. klo 18-19.30 (Teams) sekä 9.-11.2. (Helsinki).

Lisätietoja:
Anni Hirvonen
anni.hirvonen@4h.fi
p. 050 441 8636

Koulutuksia vaikuttajanuorille

Kolme nuorta pitää yhdessä käsissään 4H-logoa

4H-nuorisotyö tutuksi

Koulutus antaa perustietoa 4H-nuorisotyöstä. Tutustut 4H:n arvoihin, pedagogiikkaan, yrittäjyyskasvatukseen sekä strategiaan. Itsenäisesti tehtävän verkkokoulutuksen voit suorittaa koska tahansa.

Lue lisää

Turvallinen 4H-harrastus

Koulutuksessa tutustut Turvallinen 4H-harrastus -ohjeeseen ja sen soveltamiseen 4H-harrastuksessa. Itsenäisesti tehtävän verkkokoulutuksen voit suorittaa koska tahansa.

Lue lisää

Tapahtumatuottajavalmennus 8 op

4H-tapahtumatuottajavalmennus on sinulle, joka haluat oppia järjestämään itse tapahtuman!

Lue lisää