4H-vaikuttajanuoret

Yhdeksän nuorta

4H-vaikuttajanuoret on 15-28-vuotiaiden 4H-harrastajien verkosto. Vaikuttajanuoret edustavat 4H-harrastajia erilaisissa nuoriso- ja sidosryhmätapahtumissa sekä Suomen 4H-liiton päätöksenteossa.

yhdeksän nuorta

4H-vaikuttajanuoret 2022

Rasmus, Eevi, Enni, Oskar, Erika, Saana, Vilhelmiina, Joona, Emilia, Matilda, Melissa, Annina

Vaikuttajanuoria seisomassa ulkona kaiteen takana talvitakit päällä.

4H-vaikuttajanuoret 2023

Melissa, Heidi, Juho, Pinja, Annina, Matilda, Iida, Joona, Emilia

Vaikuttajanuoret ryhmäkuvassa.

4H-vaikuttajanuoret 2024

Heidi, Jere, Viivi, Joona, Iida, Pinja, Dalia, Juho

Tutustu meihin tarkemmin 4h.fi -sivulla

Mitä 4H-vaikuttajanuoret tekevät?

4H-vaikuttajanuoret tuovat nuorten ääntä kuuluville ja ovat mukana tekemässä ja kehittämässä nuorten näköistä 4H:ta. Kuitenkin vaikuttajanuorissa toimiminen on paljon muutakin kuin edustamista; toiminnasta saa uusia ystäviä, hienoja kokemuksia sekä uusia oppeja.

Ryhmässä on noin 8 henkilöä. Yhden vaikuttajanuoren toimikausi kestää kaksi vuotta. Puolet ryhmästä vaihtuu vuosittain. Vaikuttajanuoret kokoontuvat kasvotusten 3-4 kertaa vuodessa (viikonloppuisin) sekä lisäksi 6-8 kertaa etänä (arki-iltaisin). Kokoontumisten määrä riippuu paljon ryhmästä itsestään.

Suomen 4H-liitto koordinoi vaikuttajanuorten toimintaa ja mahdollistaa toiminnan ideoiden sparrauksen, mentoroinnin ja toimintabudjetin muodossa.

Hae mukaan 4H-vaikuttajanuoriin

Hakuaika vaikuttajanuoriin on 1.7.-20.8. Haku tapahtuu lomakkeella tällä sivulla. Vuonna 2024 vaikuttajanuoriin valitaan ryhmän jäseniä vuosiksi 2024-2026 (kausi syyskuu 2024 – toukokuu 2026). 

4H-vaikuttajanuoret haluavat lisätä 4H-toiminnan tunnettuutta ja kannustaa uusia nuoria toimintaan, joten kaikenlaiset 4H-harrastajat ovat tervetulleita mukaan. Toivomme hakijoiksi monenlaisia nuoria niin eri sukupuolia olevia, eri-ikäisiä, kuin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Pyrimme myös kokoamaan ryhmän niin, että jäseniä on ympäri Suomen.

Kun haet ryhmään, sitouduthan ryhmän toimintaan ja tapaamisiin. Se tarkoittaa aikaa ja ehkä jostain luopumista. Mutta takaamme, että saat vaihtokaupassa enemmän.

4H-vaikuttajanuorten ohjelma rakentuu vaikuttajavalmennuksesta, yhteisistä kokoontumisista sekä yhteisestä projektista. Vuoden 2025 aikana ryhmä järjestää tapahtuman. Syyskauden 2024 ryhmä kokoontuu kuukausittain etänä sekä kerran lähitapaamisessa. Sovitut ajankohdat: 11.9. klo 18 (etä). 11.-13.10. Helsinki.

Lisätietoja:
Hilkka Näse
hilkka.nase@4h.fi
p. 044 783 0300

Hae vaikuttajanuoriin 2024-2026 tällä lomakkeella

Hakuaika on 1.7.-20.8.

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Osoite*
Voit tarkastaa tämän jäsenkortistasi oma.4h.fi

Koulutuksia vaikuttajanuorille

Kolme nuorta pitää yhdessä käsissään 4H-logoa

4H-nuorisotyö tutuksi

Koulutus antaa perustietoa 4H-nuorisotyöstä. Tutustut 4H:n arvoihin, pedagogiikkaan, yrittäjyyskasvatukseen sekä strategiaan. Itsenäisesti tehtävän verkkokoulutuksen voit suorittaa koska tahansa.

Lue lisää
Kolme nuorta seisomassa ulkona.

Turvallinen 4H-harrastus

Koulutuksessa tutustut Turvallinen 4H-harrastus -ohjeeseen ja sen soveltamiseen 4H-harrastuksessa. Itsenäisesti tehtävän verkkokoulutuksen voit suorittaa koska tahansa.

Lue lisää
Nuorta haastatellaan, haastattelijalla on kädessään mikrofoni ja toinen henkilö kuvaa kameralla.

Tapahtumatuottajavalmennus 8 op

4H-tapahtumatuottajavalmennus on sinulle, joka haluat oppia järjestämään itse tapahtuman!

Lue lisää