4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö, joka auttaa lapsia ja nuoria löytämään itselleen mielekästä tekemistä ja monipuolisen harrastuksen.
4H pähkinänkuoressa
- 4H-toiminta on alkanut Suomessa jo 1920-luvulla.
- Nykyään Suomessa toimii yli 180 paikallista 4H-yhdistystä eri kaupungeissa ja kunnissa.
- 4H-toiminnassa opitaan tekemällä. Siksi 4H:n motto onkin: Tekemällä oppii parhaiten!
- 4H:n tavoite on, että nuoret saavat valmiuksia kestävään elämäntapaan, työelämään ja yrittäjyyteen.
- 4H tarjoaa paljon erilaisia työllistymismahdollisuuksia nuorille. Helppi-keikkatyöt ovat näistä yksi. Helppi-keikkatyöntekijänä teet työsopimuksen oman 4H-yhdistyksesi kanssa.
Tiesitkö? Voit työllistyä Helpin kautta työsopimuksella tai 4H-yrittäjänä. Jos olet 4H-yrittäjä, et tee työsopimusta, mutta tarjoat 4H-yrityksesi tuottamia palveluita Helpissä. Lue lisää: 4H-yrittäjänä Helpissä
Kolme faktaa Helppi-keikkatyöntekijän työsuhteesta 4H:lla
Tuntipalkkasi määräytyy alan työehtosopimuksista.
Sinulle maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa, mutta noudatettava työehtosopimus voi vaihdella työtehtävien mukaan. Esimerkiksi palkka voi olla 11 €/tunti. Kysy omasta 4H-yhdistyksestäsi, kuinka paljon saat palkkaa.
Sinun kanssasi tehdään nollatuntisopimus.
Nollatuntisopimus tarkoittaa, että työtuntien määrä sovitaan erikseen työkeikkojen mukaan. Kun aloitat työt, ei ole etukäteen tiedossa, kuinka paljon työkeikkoja sinulla tulee olemaan. Tästä syystä 4H-yhdistys ei voi luvata mitään tiettyä tuntimäärää töitä esimerkiksi kuukauden ajalle. Helppi-keikkatyöntekijänä voit itse vaikuttaa tekemiesi keikkojen määrään esimerkiksi markkinoimalla omaa työtäsi.
Tarvitset verokortin.
Verokortti on asiakirja, joka määrittää, kuinka paljon palkastasi pidätetään veroa. Helppi-keikkatyöntekijöillä veroprosentti on usein 0 %, koska heidän tulonsa jäävät yleensä alle verotettavan tulon alarajan. Tämä tarkoittaa sitä, että palkasta ei mene yhtään veroa. Vaikka veroprosenttisi olisi 0 %, sinun tulee toimittaa verokorttisi työnantajalle. Oma 4H-yhdistyksesi neuvoo sinua lisää verokortin kanssa.
Selvitä
Jos et vielä tiedä mikä 4H-yhdistys toimii omalla asuinpaikkakunnallasi tai on sitä lähimpänä, voit etsiä sen täältä: Yhdistykset