4H-yrityskoulutus verkossa 1 op

4H-yritys Koulutus Opintopisteet Verkkokoulutus

4H-yrityskoulutus verkossa on yhden opintopisteen laajuinen ja on suunnattu yli 15-vuotiaille. Voit aloittaa verkkokoulutuksen koska haluat. Koulutuksen lopuksi vierailet 4H-yhdistyksessä ja voit perustaa oman 4H-yrityksen.

Verkkokoulutus sopii sinulle, joka haluat päästä heti oppimaan 4H-yrittäjyydestä ja päästä nopeasti kehittämään omaa yritysideaa.

Koulutuksen aikana katsot videoita, teet tehtäviä ja täytät Business Modell Canvas -taulukkoa.

Koulutus toimii älypuhelimella, mutta tehtävien tekemiseen suosittelemme tietokonetta.

Kuva: Henri Korpi / 4H-yritys Ikuinen hetki

Laajuus

4H-yrityskoulutus on yhden opintopisteen laajuinen. Työskentelymääräsi on noin 27 tuntia.

Osaamistavoitteet

4H-yrityskoulutuksen jälkeen

 • osaat tunnistaa omat vahvuutesi ja kiinnostuksen kohteesi ja osaat hyödyntää niitä yritysideassasi
 • osaat suunnitella kannattavaa yritystoimintaa
 • osaat perustaa 4H-yrityksen.

Sisältö

Koulutuksen sisältönä ovat oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden tunnistaminen, palvelu- tai tuoteidea, liikeidea, kannattava yritys, 4H-yrityksen perustaminen sekä 4H-yrittäjän paperityöt ja velvollisuudet.

Koulutuksen viimeinen tehtävä on tapaamisen 4H-yhdistyksessä, jossa esittelet koulutuksen aikana tekemäsi 4H Business Model Canvas -taulukon.

Rekisteröidy verkkokoulutukseen näin

 1. 4H-yrityskoulutukseen verkossa pääset osoitteesta http://my.priimalms.com/4h
 2. Luo itsellesi käyttäjätunnus etusivun “Rekisteröidy / Ilmoittaudu” napin kautta (4H-logon alapuolella).
 3. Syötä tiedot ja saat sähköpostiisi tunnukset järjestelmään. Tarkista roskaposti ja vastaavat kansiot jos et löydä viestiä.
 4. Kirjaudu verkkoympäristöön tunnuksillasi, kirjautumissivu http://my.priimalms.com/4h

Kirjautuminen verkkokoulutukseen tapahtuu samasta osoitteesta, kuin rekisteröityminen. Muista vaihtaa salasana ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä! Tunnuksesi ovat voimassa yhden kuukauden ajan, tänä aikana sinun pitää suorittaa 4H-yrityskoulutus kokonaan.

Voit käydä verkkokoulutuksen, vaikka et vielä olisi 4H:n jäsen. Kun perustat 4H-yrityksen liityt jäseneksi. Jos olet jo jäsen, kerro omalle 4H-yhdistyksellesi että olet aloittanut verkkokoulutuksen. Opintopisteen (1 op) saaminen koulutuksesta edellyttää tapaamista yhdistyksen työntekijän kanssa.

Katso tästä, millainen on verkkokoulutuksen ensimmäinen video

Lähde rohkeasti oppimaan, vaikka ihan heti!

Todistus

Koulutuksen opintopistopisteytetyt todistukset myöntää Opintokeskus Sivis. Sivisverkossa olevaa opintorekisteriä varten tarvitaan osallistujilta tietoja. Vähintään tarvitaan osallistujan etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite ja sukupuolitieto (opintorekisterissä lakisääteinen).

Sivisverkon opintorekisteriin pääsee katsomaan omia tietoja ja tulostamaan omia todistuksia, jos on tunnistautunut Sivisverkkoon. Tunnistautumiseen on kaksi vaihtoehtoa.

 1. Suositeltu tapa: Tunnistaudu itse esim. pankkitunnuksilla. Kirjaudu Sivisverkkoon osoitteessa sivisverkko.ok-sivis.fi. Linkki löytyy myös sähköpostiisi saapuneesta viestistä, jossa kerrotaan Sivisverkkoon tehdystä suoritusmerkinnästä. Kun tunnistaudut itse, saat käyttöösi Sivisverkon kaikki ominaisuudet. Voit esim. tulostaa todistuksesi opintorekisteristä aina halutessasi.
 2. Varavaihtoehto: Täytä henkilötietolomake. Toimita se kouluttajalle tai 4H-yhdistykseesi. Näytä samalla henkilötodistuksesi. 4H-yhdistys tekee tunnistautumisen Sivisverkkoon. Tämä tunnistautuminen ei ole yhtä vahva, kuin itse tehty pankkitunnistautuminen.

Todistuksesta on hyötyä työnhaussa, oppilaitokseen hakiessa ja opinnoissa esim. yrittäjyys- tai vapaavalintaisissa opinnoissa. On hyvä sopia jo ennakkoon oman oppilaitoksen kanssa opintopisteiden hyödyntämisestä.

Lisätietoja 4H-akatemian sivulla Näin näytät osaamisesi.


Opettajille ja yhteistyökumppaneille

4H-yrityskoulutus on tarkoitettu 13 – 28-vuotiaille. Koulutuksessa mietitään ideoita, joilla voi tienata omaa rahaa. Näistä kehitetään oma yritysidea, ja kurssin jälkeen on mahdollista perustaa oma 4H-yritys. Opintopisteytetyn todistuksen myöntää Opintokeskus Sivis, joka on oppilaitos.

OpintopisteetOpetustunnitOppijan työmääräEQF-taso
1 op1 h 27 h3
laskennallisestiviitteellinen, ei tutkinto

Osaamistavoitteet 4H-yrityskoulutuksessa

 • Osallistuja osaa tunnistaa omat vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet ja hyödyntää niitä yritysideassaan
 • Osallistuja osaa suunnitella kannattavaa yritystoimintaa
 • Osallistuja osaa perustaa 4H-yrityksen

4H-yrityskoulutus sopii osaksi toisen asteen tai ammattikorkeakoulun yrittäjyys- tai valinnaisia opintoja.