Hei hulinaa -koulutus

4H-kerho Kerhonohjaaja Koulutus
Lapset juoksevat metsäpolulla.

Hei hulinaa on kerhonohjaajien jatkokoulutus. Koulutuksessa saat vinkkejä haastavien kerhotilanteiden käsittelemiseen ja opit pohtimaan ratkaisuja käytännön vuorovaikutustilanteisiin.

Tutustu muihin 4H:n Hei hulinaa -videoihin YouTube-kanavallamme: 4HSuomi – YouTube.

Laajuus ja kohderyhmä

Hei hulinaa -koulutus on kestoltaan neljä tuntia.

Koulutus on tarkoitettu kaikkien 4H-kerhoa ohjaavien jatkokoulutukseen. Suositeltavaa on, että olet käynyt Osaava kerhonohjaaja -koulutuksen ja sinulla on jo kokemusta lasten ohjaamisesta.

Osaamistavoitteet

Hei hulinaa -koulutuksen jälkeen

  • tunnistat ohjaamisen merkityksen
  • osaat kuvata ryhmäytymisen periaatteita
  • tunnistat kerhon hulinatilanteita
  • osaat kertoa ennakoinnista tunne- ja vuorovaikutustilanteissa
  • valmiutesi ohjata ryhmää on vahvistunut.

Sisältö

Koulutuksessa hyödynnetään 4H:n Hei hulinaa -materiaaleja, kuten ohjaajan opasta, videoita ja hulinakortteja.

Hulinalla tarkoitetaan 4H-kerhotoiminnassa vuorovaikutustilanteita, jotka vaativat ohjaajan reagointia kerhossa. Hulina voi näkyä esimerkiksi levottomuutena, äänekkyytenä, riehakkuutena tai keskittymisen haasteina kerhoryhmässä.

Koulutus sisältää käytännön harjoituksia ja pohdintatehtäviä yksin sekä yhdessä. Koulutuksen teemat liittyvät mm. ryhmäytymiseen, vuorovaikutus- ja tunnetaitoihin, kerhonohjaajan rooliin, kerhon pelisääntöihin ja hulinatilanteiden ratkaisemiseen.

Todistus

Koulutuksen järjestänyt 4H-yhdistys kirjoittaa sinulle todistuksen 4H:n todistuspohjalle. Todistuksessa kerrotaan koulutuksen laajuudeksi 4 tuntia. Todistus ei ole opintopisteytetty.