Suuri kesäyrittäjyyswebinaari 3.9.2021

Roni Back hymyilee keltaisessa paidassa

Suuri kesäyrittäjyyswebinaari

3.9.2021 klo 10.00-11.30

Webinaari kokoaa nuoria yrittäjiä ja asiantuntijoita keskustelemaan siitä, mitä yhteiskunnallista merkitystä on, että nuoret perustavat yrityksiä. Lisäksi pohdimme, kuinka voisimme yhteiskunnassa tukea nuoria yrittäjiä vielä enemmän.

Webinaarin juontaa supersuosittu tubettaja Roni Back. Paneelissa on mukana keskustelemassa Diili-voittaja ja yrittäjä Sointu Borg, 16-vuotias 4H-yrittäjä Sofia Kraptsak, Suomen Yrittäjien johtaja Harri Jaskari, Nordean yritysasiakkuuksien johtaja Aleksi Lehtonen sekä Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski. Kuulemme webinaarissa nuorten yrittäjien tarinoita ja näemme platinaa myyneen laulaja-lauluntekijä Mikko Harjun esityksen. Webinaari lähetetään suorana Kuntatalon studiosta Helsingistä.

Maksuton webinaari on suunnattu kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille päättäjille, asiantuntijoille, verkostoille, kouluille ja ennen kaikkea yrittäjinä toimiville tai yrittäjyydestä kiinnostuneille nuorille. Paneelin aikana on mahdollisuus esittää kysymyksiä chat-toiminnon kautta.

Siirry webinaarin tallenteeseen tästä linkistä

Huomioithan, että tallenne tulee näkyviin perjantain 3.9. aikana ja ei välttämättä ole vielä nähtävissä.

Suuri kesäyrittäjyyswebinaari päättää kaksi merkittävää 4H-järjestön projektia, joiden tavoitteena on ollut tukea nuorten työllistymistä erityisesti yrittäjyyden kautta.

Yhteistyössä Nordean kanssa 4H toteutti projektin, jossa Nordean toimihenkilöt tarjosivat tukeaan ja osaamistaan 80:lle aloittavalle kesäyrittäjälle vapaaehtoistyönä. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa Kadonneen kesätyön metsästys -hankkeessa 4H on auttanut erityisesti niitä 15–17-vuotiaita nuoria yritystoiminnan käynnistämisessä, joilla ei vielä toukokuussa ollut kesätyöpaikkaa.

Ohjelma

Tervetuloa

Nuorten yrittäjien tarina

4H-yrittäjät Henrik Tauriainen ja Lukas Koljonen

Paneelikeskustelu osa 1

Miksi nuoret lähtevät yrittäjiksi?

Nuoren yrittäjän tarina

4H-yrittäjä Elli Sääskilahti

Paneelikeskustelu osa 2

Nuorten yrittäjyys nyt ja tulevaisuudessa. Kuinka voimme tukea nuoria yrittäjiä enemmän?

Anna mennä lennä

Mikko Harju

Tutustu panelisteihimme

Panelisti

Sointu Borg, Suomen Diili -voittaja, yrittäjä

Sointu Borg tunnetaan vuoden 2021 Diili-voittajana. Hänen yrityksensä Viphost Finland Oy välittää muun muassa VIP- ja messuemäntiä, promoottoreita sekä muita tapahtumatyöntekijöitä yritys- ja yksityistilaisuuksiin. Sointu on energinen yrittäjäpersoona, joka tuo aktiivisesti esiin yrittäjien näkökulmaa julkisuudessa. (kuva Tuomas Mikkolainen)

Panelisti

Sofia Kraptsak, 4H-yrittäjä, Fintage Store

16-vuotias Sofia Kraptsak perusti tänä keväänä 4H-yrityksen Fintage Store, joka myy suosittuja ja laadukkaita vintagevaatteita Instagramissa. Kestävään muotiin liittyvän yrityksen perustaminen oli nuorelle yrittäjälle unelmien täyttymys. Sofialle on tärkeää tarjota tyylikkäitä vaihtoehtoja pikamuodille.

Panelisti

Harri Jaskari, johtaja, Suomen Yrittäjät

Suomen Yrittäjien elinkeinopolitiikasta vastaavalle johtajalle Harri Jaskarille yrittäjyys on elämäntapa. Harrin oman yrityksen lisäksi hän on ollut mukana useissa eri yrityksissä. Harri on toiminut aiemmin politiikassa muun muassa kansanedustajana.

Panelisti

Aleksi Lehtonen, pk-yrityspalveluista vastaava johtaja, Nordea

Aleksilla on vuosien kokemus rahoitusalalta. Hänelle suomalaisten pk-yritysten kilpailukykyisyys, kehittyminen ja kasvu ovat tärkeässä roolissa. Aleksi oli yksi tämän kesän 80 nordealaisesta, jotka toimivat nuorten 4H-yrittäjien vapaaehtoisina yritysohjaajina Nordean ja 4H:n yhteisessä kesäyrittäjyys-projektissa.

Panelisti

Tomi Alakoski, toimitusjohtaja, Suomen 4H-liitto

Tomi on luotsannut 4H-järjestöä vuodesta 2017 lähtien. Hänellä on aiempaa kokemusta nuorten yrittäjyyskasvatuksesta, mm. hän on ollut perustamassa Yrityskylä-toimintamallia. 4H-järjestön tekemä nuorten työ- ja yrittäjyyskasvatus on Tomin mielestä yksi Suomen menestystekijöistä tänä päivänä ja tulevaisuudessa.

Roni Back hymyilee keltaisessa paidassa

Juontaja

Roni Back, tubettaja

Roni Back on todellinen superstara, suunnannäyttäjä ja yrittäjä itsekin. Hän on ylivoimaisesti Suomen katsotuin tubettaja yli puolella miljoonalla Youtube-seuraajallaan. Roni on vastuullinen vaikuttaja, ja hänen ajankohtaiset videonsa puhuttelevat nuoria sekä myös vanhempaa kohderyhmää.

Artisti

Mikko Harju, laulaja-lauluntekijä

Mikko Harjun platinaa myyneet biisit ”Mä olen tässä” ja ”Taivas ei oo rajana” ovat tulleet suomalaisille kuuntelijoille tutuksi. Mikko on lunastanut fanien suosion kannustavilla ja liikuttavilla sanoituksillaan. Kaksi Emma-ehdokkuutta saanut Mikko kilpaili vuonna 2020 Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Webinaari on saanut rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeröltä.