Yrityspodi

4H yrityspodin mainoskuva, kuvassa nuori nainen ja nuori mies.

Kiinnostaako sinua yrittäjyys ja oman yrityksen perustaminen, mutta et oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle? 4H-järjestön nuorille suunnatussa Podissa vierailevat alan parhaita asiantuntijoita ja nuoria, joilla on jo kertynyt kokemusta yrittäjyydestä. Kerää vinkit talteen ja perusta oma 4H-yritys. Sinä olet idea, toteuta se!

Kuuntele Yrityspodia Supla-palvelussa.

Kuuntele Yrityspodia Spotifyssa.

Kausi 2

Jakso 1.

Mitä merkitystä asenteella ja motivaatiolla on 4H-yrityksen menestyksessä?  

Tervetuloa mukaan Yrityspodin toiselle kaudelle! Kauden ensimmäisessä jaksossa vierailee kitaransoittotunteja tarjoava 4H-yrittäjä Artturi Huhtakangas. Hänen kanssaan keskustellaan asenteen ja motivaation merkityksestä yrityksen menestymiselle. Jokaisella on joskus hetkiä, kun ei jaksa eikä huvita. Mitä vinkkejä Artturilla on kadonneen motivaation metsästykseen?  

Podcastia juontaa yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H järjestö. 

Jakso 2

Kun bisnes ja ystävyys sekoittuu – Miten tehdä yhteistyötä kavereiden kanssa?

Tässä jaksossa selvitetään, mitä tapahtuu, kun viisi 4H-yrittäjää yhdistää voimansa. Miten yhteistyö toimii ja kuinka mahdolliset erimielisyydet ratkaistaan? Kokemuksiaan ovat jakamassa 4H-yrittäjät Laura ja Oona. 

Podcastia juontaa Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H järjestö. 

Jakso 3

4H-yritysohjaajan näkökulma – Sami Jokelainen

Pitääkö yrittäjän pärjätä ihan yksin? Ei sentään! Jokaisella 4H-yrittäjällä on oma 4H-yritysohjaaja, jolta saa tukea yrityksen kaikissa käänteissä ja joka auttaa ratkaisemaan kinkkisimmätkin pulmat. Tässä jaksossa kuullaan 4H-yritysohjaaja Sami Jokelaisen kokemuksia nuorten yrittäjien tukemisesta. Sami antaa myös vinkit oman yritysohjaajan etsimiseen.

Podcastia juontaa Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H järjestö.

Jakso 4

Miten perustaa oma verkkokauppa? Sofia Krapsakin vinkit ja kokemukset oman verkkokaupan rakentamiseen

Tässä jaksossa puhutaan verkkokaupan perustamisesta! Studiossa on vieraana nuori yrittäjä Sofia Kraptsak, jonka yritys Fintage Store myy kierrätettyjä ja huollettuja vintage-aarteita. Sofia perusti ensimmäisen verkkokaupan toimiessaan vielä 4H-yrittäjänä. Jaksossa Sofia kertoo tärkeimmät oppinsa verkkokaupan pyörittämisestä. Mitä jokaisen omasta verkkokaupasta haaveilevan tulisi tietää?

Podcastia juontaa Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H järjestö.

Jakso 5

4H-yritys – usein kysytyt kysymykset

Paljon 4H vetää välistä? Voiko 4H-yrittäjä palkata työntekijöitä? Kummasta tienaa enemmän, pyöränkorjaus vai leipominen? Saamme nuorilta paljon hyviä kysymyksiä 4H-yrittäjyyteen liittyen 4H Suomen somekanaviin. Kokosimme yhteen usein kysytyt kysymykset ja kutsuimme paikalle Salon 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Anna Laakkosen, joka on ohjannut yli 200 nuorta 4H-yrittäjyyteen liittyvissä asioissa.

Podcastia juontaa Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H järjestö.

Jakso 6

4H-yrittäjä ja tubettaja Joose ”Johku” Soini Yrityspodin vieraana

Tällä kertaa studioon saapuu tubettaja ja 4H-yrittäjä Joose ”Johku” Soini. Joosen YouTube-kanavalla @Johku on yli 40 000 tilaajaa ja Joose tekee sisällöntuotantoa omien kanavien lisäksi myös mm. 4H Suomen TikTok-kanavalle. Miten Joosesta tuli tubettaja ja mikä on ollut menestyksen salaisuus? Joose jakaa myös kolme tärkeää vinkkiä, kuinka kehittyä yrittäjänä. Kuuntele niin tiedät!

Podcastia juontaa Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H järjestö.

Jakso 7

Haaveena kesäkahvilan perustaminen

Kauden toiseksi viimeisessä Yrityspodin jaksossa pureudutaan kahvilatoiminnan maailmaan. Mitä lupa-asioita tulee ottaa huomioon? Mistä löydän myyntipaikan? Voinko leipoa kotona tuotteita myyntiin ilman erillistä ilmoitusta? Muun muassa näihin kysymyksiin ovat vastaamassa Olivia´s waffle -vohvelikahvilaa pyörittävä 4H-yrittäjä Isa Parvianen, 16, sekä Helsingin kaupungin elintarviketarkastaja Hanna-Kaisa Mäkelä. Jos unelmanasi on 4H-yrittäjyys ja kahvilatoiminnan pyörittäminen, aloita kuuntelemalla tämä jakso!

Podcastia juontaa Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H järjestö.

Jakso 8

Mitä tehdä, kun 4H-yritys kasvaa

4H-yrittäjyys on pienimuotoisen yrittäjyyden malli ja suunnattu 13–28-vuotiaille. Jos nuori haluaa jatkaa yrittäjänä täytettyään 29 tai liikevaihdon ylittyessä 8000 euroa vuodessa, tulee 4H-yrittäjän vaihtaa toiseen yritysmuotoon. Näissä tilanteissa 4H:lta ohjataan Uusyrityskeskusten neuvontaan. 

Yrityspodin kauden viimeisessä jaksossa vieraana ovat entinen 4H-yrittäjä ja nykyinen osakeyhtiö yrittäjä Nikita Volkov ja Yritys Vantaalta yritysneuvoja Sari Söderlund. Jos sinulla on ajatuksissa laajentaa ja kasvattaa yrityksesi toimintaa, tämä jakso on sinulle!

Kausi 1

Jakso 1

Minustako 4H-yrittäjä?

Uusi podcast alkaa! 4H-järjestön Yrityspodissa saat vinkkejä oman osaamisen tunnistamiseen, somemarkkinointiin, yrityksen talousasioihin ja moneen muuhun. Ensimmäisessä jaksossa vierailee 4H-yrittäjiä luotsaava 4H-yrityskoordinaattori Joni Nissilä. Mikä on 4H-yritys ja miten sellaisen voi perustaa? Joni jakaa myös vinkit siitä, miten harjoitella oman osaamisen sanoittamista ja kertoo, millä tavalla työnhaussa voi myydä omaa osaamistaan. Podcastia juontaa pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja, yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H-järjestö.

Jakso 2

Liikeidea, miten sen keksisi?

Baby steps! Yrityspodin toisen jakson aiheena on yrityksen perustamisen ensiaskeleet. Millainen on hyvä liikeidea ja mitä liiketoimintasuunnitelma tarkoittaa? Entä, jos ei ole ideaa, mutta itsensä työllistäminen yrittäjänä kiinnostaa? Idean putoamista taivaalta ei tarvitse odottaa, koska vieraamme jakaa vinkit siitä, miten lähteä liikkeelle. Jakson vieraana on NewCo Helsingin yritysneuvoja Maria Korpisalo. Podcastia juontaa yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H-järjestö.

Jakso 3

Yrityksen taloudenhoito – kirjanpito on ihan cool

Yrityspodin kolmannessa jaksossa puidaan yrityksen talousasioita. Kirjanpidolla on tylsä maine, mutta ilman sitä ei mikään yritys pyöri. Onneksi apua on saatavilla, ja monelta suunnalta! Jakson vieraana on Nordean yritysasiakkaista vastaavan tiimin vetäjä Anni Walta, joka jakaa tärkeimmät to do -kohdat yrityksen taloudenhoidossa. Jaksossa pohditaan myös sitä, mitä tehdä, jos yrityksen toiminta ei olekaan kannattavaa. Podcastia juontaa yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H-järjestö.

Jakso 4

Miltä näyttää tulevaisuuden työelämä?

”Peräänkuulutan uteliaisuutta, sen kautta voi löytyä omia mielenkiinnon kohteita.” Yrityspodin uusimmassa jaksossa keskustellaan tulevaisuuden työelämästä ja siinä vaadittavista taidoista. Entä miten yrittäjänä toimiminen kehittää työelämätaitoja? Jaksossa vierailee SplayOnen Emilia Rantala, joka luotsaa työssään tubettajia. Emilia kertoo, millaisista taidoista työelämässä hyötyy nyt ja tulevaisuudessa, sekä mitä kannattaa ottaa huomioon, kun astuu ihka ensimmäiseen kesäduuniinsa! Podcastia juontaa yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H-järjestö.

Jakso 5

Seuraajia mä metsästän

Tällä viikolla Yrityspodissa vierailee 4H-yrittäjä Eeva Luukkanen, joka on rakentanut onnistunutta brändiä ja markkinointia yritykselleen. Eeva on kerännyt keppihevosia valmistavan yrityksensä Instagram-tilille @khtcecilia lähes 20 000 seuraajaa. Kysyimme Eevalta, miten valita sopivat somekanavat oman yrityksen tarpeisiin ja millaista sisällön kannattaa olla. Entä mitä haasteita somella markkinointialustana on? Eeva jakaa podissa myös vinkit nettisivujen tekoon. Podcastia juontaa yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H-järjestö.

Jakso 6

“Hyvä asiakaspalvelu on markkinointivaltti”

Yrityspodin jaksossa numero seitsemän keskustellaan asiakaspalvelusta. Vieraanamme on kaksi asiakaspalvelun rautaista ammattilaista: Esplanadin ja Erottajan K-Market-myymälöiden kauppias Tom Färd ja 18-vuotias 4H-yrittäjä Elias Laiho. Millaisia asiakaspalvelutaitoja yrittäjä tarvitsee ja mitä asiakaspalvelu opettaa työelämää varten? Vieraamme kertovat myös muun muassa haastavista asiakaspalvelutilanteista ja jakavat vinkkejä siitä, kuinka kohdata näitä tilanteita. Podcastia juontaa yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H-järjestö.

Jakso 7

Tarvittiinko Duunitorin perustamiseen rohkeutta?

Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm saapuu vieraaksi Yrityspodin uusimpaan jaksoon! Thomas kertoo jaksossa, kuinka päätyi perustamaan Duunitorin ja tarvittiinko siihen rohkeutta. Hän jakaa myös ajatuksiaan siitä, mikä rooli rohkeudella ylipäätään on yrittäjyydessä. Jaksossa keskustellaan yrittäjyyden haasteista ja toisaalta sen palkitsevuudesta. Podcastia juontaa yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H-järjestö.

Jakso 8

Yrittäjyyden haasteet ja huippuhetket

Yrityspodin ensimmäisen kauden viimeistä jaksoa viedään. Tässä jaksossa vieraaksi saapuu 4H-yrittäjä Jeanette Forsström, joka kertoo yritystarinansa. Jeaneten 4H-yritys @jeanetenjujuja tekee itse virkattuja vaatteita, pehmoleluja ja kodin tekstiilejä. Nyt hän kertoo podissa, miksi halusi perustaa yrityksen, mitä yrittäjyys on opettanut ja mikä on ollut haastavin tilanne, johon hän on joutunut yrittäjänä. Entä mikä on ollut Jeaneten huippuhetki yrittäjänä ja miksi yrittäjyys hänen mielestään kannattaa? Podcastia juontaa yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H-järjestö.

4H:n nettisivut kännykällä

Perusta oma 4H-yritys

Voit perustaa 4H-yrityksen jos olet 13-28 -vuotias. Perustaminen on helppoa, täältä löydät askelmerkit.

Lue lisää