4H-yrityksen vakuutus

Neliapila kädessä

Aina ei onnenapila riitä. Vahinkoja sattuu ja niiden varalle 4H-yrityksille on tehty oma vastuuvakuutus. Tältä sivulta löydät vakuutuskirjat ja ohjeet vakuutuksen ottamiseksi.

4H-yritys on harrastustoimintaa omalla vapaa-ajallasi. Koska kyseessä ei ole 4H-yhdistyksen toiminta, 4H-yrityksesi tuotteiden valmistaminen ja tuotteiden tai palvelujen myyminen eivät kuulu 4H:n jäsenvakuutuksen piiriin.

Koska 4H-yritystoiminta on pienimuotoista, siihen ei liity pakollisia viranomaisten määrittelemiä vakuutuksia. Mutta voi olla järkevää, että otat vastuuvakuutuksen tai tapaturmavakuutuksen itsellesi.

Vastuuvakuutus 4H-yritykselle

4H-yrityksen vastuuvakuutuksen tarjoaa Pohjola Vakuutus. Vakuutuksen ottaminen on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa. Vakuutuksen hinta on 30 euroa. Vakuutusmaksun tulee olla maksettuna ja vakuutuksen voimassa vahinkohetkellä.

Näin otat vakuutuksen käyttöön

Kirjaudu jäsenkortillesi osoitteessa oma.4h.fi ja avaa yrityksesi tiedot. Löydät sivun yläosan välilehdeltä kohdan ’Vakuutukset’. Täällä voit tilata ja maksaa 4H-yrityksesi vakuutuksen. Kohdassa ’Laskut’ näet vakuutuslaskun ja voit maksettuasi tulostaa sen kirjanpitoon. Vakuutus astuu voimaan tilaushetkestä ja on voimassa 12 kk. Vakuutusturvan ehtona on vakuutusmaksun maksaminen. Vakuutusmaksun pitää olla maksettuna vahinkohetkellä.

Kun olet maksanut vakuutusmaksun niin yrityksesi sivuille tulee tieto ”Vakuutusmaksu voimassa asti” (noin viikon viiveellä).

Muista uusia vakuutus vuosittain, mikäli jatkat toimintaa 4H-yrittäjänä.

Vakuutuksen sisältö ja vakuutusehdot

Vakuutus sisältää toiminnan vastuun ja tuotevastuun. Vakuutus on voimassa Euroopassa.

  • Korvauksen enimmäismäärä henkilövahingoissa on 500 000 euroa per vahinko ja esinevahingoissa on 100 000 euroa per vahinko. Yhden vakuutuskauden aikana korvataan vakuutusmäärä enintään kaksinkertaisena. Käsiteltävänä ja huolehdittavana olevaan omaisuuteen liittyvän erityisehdon (erityisehto 6) mukaan korvauksen enimmäismäärä on 5000 euroa per esinevahinko.
  • Vakuutuksen omavastuu on 300 euroa.

Tutustu vakuutuksen sisältöön ja sen ehtoihin vakuutuskirjasta


Oma tapaturmavakuutus

Vastuuvakuutuksen lisäksi oma tapaturmavakuutus voi olla tarpeen, yritystoiminnasta riippuen. Tarkasta, onko sinulla jo vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Ota tarvittaessa vakuutus itsellesi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Edellinen tehtävä

Työturvallisuus 4H-yrittäjänä

Seuraava tehtävä

Tietosuoja-asetus ja 4H-yrittäjän asiakasrekisteri