Meidän kerhon turvallisuus

4H-kerho Kerhonohjaaja turvallisuus
Kaksi henkilöä kuvattu selkäpäin. He istuvat pöydän ääressä ja kirjoittavat suunnitelmaa.

Tehtävä: Turvallisuuden huoneentaulu

Tässä tehtävässä luot kerhollesi turvallisuuden huoneentaulun. Huoneentaulun ideana on, että tärkeät turvallisuusasiat ovat helposti ja visuaalisesti saatavilla.

Pohdi huoneentaulua täyttäessäsi konkreettisia keinoja asioiden toteutumiseen ohjaamassa kerhossasi.

  1. Lataa turvallinen 4H kerho tiedosto ja tulosta se. Voit pyytää apua tulostamiseen yhdistykseltäsi.
  2. Täyttäkää turvallisuuden huoneentaulu ensimmäisellä kerhokerralla yhdessä kerholaisten kanssa. Sinun kannattaa kuitenkin pohtia aihetta itse, ennen ensimmäistä kerho kertaa. Mieti mikä tekee kerhosi ympäristöstä turvallisen, ja miten siihen voi vaikuttaa. Voitte listata esimerkiksi konkreettisia vaaranpaikkoja ja miten huomioitte ne. On myös hyvä pohtia, miten voit kerhonohjaajana varmistaa, että kaikilla on hyvä olla ja turvallinen mieli. Listaa konkreettisia asioita miten toimitte.
  3. Täyttäkää hätätilannetta koskevat tiedot.
  4. Kiinnittäkää valmis turvallinen 4H kerho huoneentaulu kerhotilan seinälle, paikkaan jossa se on helposti nähtävissä. Huoneentaulun avulla turvallisuusasiat pysyvät kaikkien mielessä ja hätätilanteen sattuessa voit tarkistaa hätänumeron tai esimerkiksi ensiapulaukun sijainnin. Mikäli sinulla ei ole pysyvää kerhotilaa, pidä huoneentaulu mukanasi kerhossa.
  5. Luokaa turvallisuuden huoneentaulun täyttämisen jälkeen kerhollenne säännöt. Säännöt sekä niistä kiinni pitäminen luovat kerhoon turvallisuutta. Ohjeet sääntöjen tekemiseen löydät TOP- tehtäväpankista.

Edellinen tehtävä

Nopeasti apua vakavissa hätätilanteissa