Roni Back haastaa: Luo oma metsämeemisi!

Roni Back hymyilee keltaisessa paidassa

Meemit ovat ilmastovaikuttajien salainen ase. Ne valmistuvat käden käänteessä ja hyvin tehdyt, kekseliäät meemit leviävät somessa nopeasti. Meemit voivat näin ollen vaikuttaa monien ihmisten ajatuksiin tai tunteisiin.

Tee näin

  1. Valitse itseäsi kiinnostava näkökulma It’s about taimi -tunnilla käsiteltyihin teemoihin ja suunnittele nokkela, hauska tai pysäyttävä meemi.
  2. Googlaa ”meme generator”, jolloin löydät esimerkiksi imgflip.com, joka on hyvin toimiva generaattori.
  3. Osallistu skabaan lähettämällä meemisi sekä halutessasi Instagram-nimesi ja koulusi nimi osoitteeseen itsabouttaimi@4h.fi. Voitte myös pyytää opettajaa lähettämään koko luokan tekemät meemit!
  4. Seuraa @ronibackyt ja katso, pääseekö oma metsämeemisi Ronin suosikkien joukkoon.

Huomaathan, että emme kysy lupaa meemin julkaisuun vaan jokainen lähetetty kuva on automaattisesti mukana kilpailussa. Roni Back valitsee kaikkiin haasteeseen osallistuneista meemeistä oman lempparinsa, jonka hän jakaa sosiaalisen median kanavissaan sadoille tuhansille seuraajilleen.

Vinkkejä vaikuttavuuden lisäämisen

Voit jakaa meemin myös omissa tai koulun some-kanavissa. Tägää meemi aihetunnisteilla @4hsuomi #itsabouttaimi #4hsuomi.

Jakamasi meemin vaikuttavuus kasvaa kun perustelet kuvatekstissä, miksi jakamasi meemi on tärkeä tai kiinnostava. Voit myös linkata esimerkiksi aiheeseen liittyvän uutisen tai artikkelin, jonka kautta meemistä kiinnostunut saa lisää tietoa aiheesta. It´s about taimi -sivuston otsikoissa oli hauskoja metsäaiheisia lauseita, jotka sopisivat loistavasti meemien teksteiksi. “Meneekö ilmastonmuutos metsään?”, “Näetkö metsää puilta?” ja tietysti “It’s about taimi”

Seuraava tehtävä

Ilmastosankarin bingo