4H-yrityskoulutus 1 op

4H-yritys Koulutus Opintopisteet

4H-yrityskoulutuksessa mietit ideoita, joiden avulla voit tienata omaa rahaa. Ideoista kehität oman yritysidean, ja koulutuksen jälkeen voit perustaa oman 4H-yrityksen. Koulutus on yhden opintopisteen laajuinen ja on tarkoitettu 13-28 -vuotiaille. Saat koulutuksessa 4H-yrittäjän työkirjan, jota voit käyttää oman 4H-yrityksesi toimintaa suunnitellessasi.

Lajuus

4H-yrityskoulutus on yhden opintopisteen laajuinen. Opetustunteja on yhteensä kymmenen. Koulutus voi olla pitkä lauantaipäivä, viikoittain toistuva tuokio tai jollain muulla tavalla järjestetty. Oppijan työskentelymäärä on 27 tuntia.

Osaamistavoitteet

4H-yrityskoulutuksen jälkeen

  • osaat tunnistaa omat vahvuutesi ja kiinnostuksen kohteesi ja hyödyntää niitä yritysideassasi
  • osaat suunnitella kannattavaa yritystoimintaa
  • osaat perustaa 4H-yrityksen.

Sisältö

Koulutuksen sisältönä ovat oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden tunnistaminen, palvelu- tai tuoteidea, liikeidea, kannattava yritys, 4H-yrityksen perustaminen sekä 4H-yrittäjän paperityöt ja velvollisuudet.

Todistus

Koulutuksen opintopistopisteytetyt todistukset myöntää Opintokeskus Sivis. Sivisverkossa olevaa opintorekisteriä varten tarvitaan osallistujilta tietoja. Vähintään tarvitaan osallistujan etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite ja sukupuolitieto (opintorekisterissä lakisääteinen).

Sivisverkon opintorekisteriin pääsee katsomaan omia tietoja ja tulostamaan omia todistuksia, jos on tunnistautunut Sivisverkkoon. Tunnistautumiseen on kaksi vaihtoehtoa.

  1. Tunnistaudu itse esim. pankkitunnuksilla. Kirjaudu Sivisverkkoon osoitteessa sivisverkko.ok-sivis.fi. Linkki löytyy myös sähköpostiisi saapuneesta viestistä, jossa kerrotaan Sivisverkkoon tehdystä suoritusmerkinnästä TAI
  2. Täytä henkilötietolomake. Toimita se kouluttajalle tai 4H-yhdistykseesi. Näytä samalla henkilötodistuksesi. 4H-yhdistys tekee tunnistautumisen Sivisverkkoon.

Todistuksesta on hyötyä työnhaussa, oppilaitokseen hakiessa ja opinnoissa esim. yrittäjyys- tai vapaavalintaisissa opinnoissa. On hyvä sopia jo ennakkoon oman oppilaitoksen kanssa 4H-yrittäjänä toimimisen opintopisteiden hyödyntämisestä. Esimerkiksi Careeriassa voit hyödyntää 4H-yrityskoulutuksessa tekemääsi liiketoimintasuunnitelmaa. Tutustu tulkintaan Osaamiskiekko.fi -sivulla.

Lisätietoja 4H-akatemian sivulla Näin näytät osaamisesi.

Eri tapoja osallistua 4H-yrityskoulutukseen

  • Koulutus omassa 4H-yhdistyksessäsi.
  • Itsenäisesti suoritettava verkkokoulutus, jonka lopuksi käyt 4H-yhdistyksessä.

Opettajille ja yhteistyökumppaneille

4H-yrityskoulutus on tarkoitettu 13 – 28-vuotiaille. Koulutuksessa mietitään ideoita, joilla voi tienata omaa rahaa. Näistä kehitetään oma yritysidea, ja kurssin jälkeen on mahdollista perustaa oma 4H-yritys. Opintopisteytetyn todistuksen myöntää Opintokeskus Sivis, joka on oppilaitos.

OpintopisteetOpetustunnitOppijan työmääräEQF-taso
1 op10 h27 h3
laskennallisestiviitteellinen, ei tutkinto

Osaamistavoitteet 4H-yrityskoulutuksessa

  • Osallistuja osaa tunnistaa omat vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet ja hyödyntää niitä yritysideassaan
  • Osallistuja osaa suunnitella kannattavaa yritystoimintaa
  • Osallistuja osaa perustaa 4H-yrityksen

4H-yrityskoulutus sopii osaksi toisen asteen tai ammattikorkeakoulun yrittäjyys- tai valinnaisia opintoja. Esimerkiksi Careeriassa voi hyödyntää 4H-yrityskoulutuksessa tehtyä liiketoimintasuunnitelmaa. Tutustu tulkintaan Osaamiskiekko.fi -sivulla.