Unelmieni kerhonohjaaja

4H-kerho Itsetuntemus Kerhonohjaaja

Oletko jo kokenut kerhonohjaaja? Tai ehkä vasta aloittamassa ensimmäistä kerhoasi?
Millainen kerhonohjaaja haluaisit tulevaisuudessa olla?

Mikä on juuri sinun supervoimasi ohjaajana?

Tässä osiossa pääset heittäytymään haaveiden maailmaan ja siihen minkälainen ohjaaja haluaisit tulevaisuudessa olla. Ehkä sinulla on haaveammatti, johon haet kokemusta kerhojen ohjaamisesta? Ehkä haluaisit olla rohkeampi esiintyjä? Tai ehkä haluaisit kokea mahdollisimman paljon hauskoja hetkiä lasten ja toisten nuorten kanssa? Kaikki ovat yhtä hienoja ja arvokkaita tavoitteita!

Tehtävä: Minä unelmieni kerhonohjaajana

  1. Tulosta oheinen ”Unelmien 4H kerhon ohjaaja-pohja” tai piirrä itse paperille suora viiva.
  2. Viivan alussa olet sinä nyt ja lopussa unelmiesi ohjaajaksi kasvaneena.
  3. Kuvaile viivan alkuun nykytilannetta: Millainen ohjaaja olet? Missä olet hyvä? Mitkä ovat vahvuutesi? Missä haluaisit vielä kehittyä?
  4. Kuvaile viivan loppuun tulevaisuutta: Millainen kerhonohjaaja haluaisit olla? Haluaisitko olisitko rohkeampi esiintyjä? Uskaltaisitko heittäytyä enemmän? Olisitko ahkerampi suunnittelija?
  5. Kuvittele nyt mitä kaikkea sinulle tapahtuisi matkalla viivan alusta loppuun. Voit myös halutessasi piirtää tai etsiä lehdistä kuvia, jotka sopivat tarinaasi ja liimata ne viivalle sopivaan kohtaan matkaasi. Voit myös käyttää omia valokuviasi.
  6. Laita tekemäsi ”Minä 4H-kerhonohjaajana” unelmakartta talteen. Voit halutessasi lisätä siihen haaveita ja ajatuksia myös myöhemmin. Kerhokauden lopuksi voi myös olla hauskaa palata tarkistamaan, mitä kaikkea oletkin jo oppinut.

Edellinen tehtävä

Itsetuntemus lisää itsevarmuutta

Seuraava tehtävä

Meidän kerho: tullaan tutuiksi