Maksu- ja laskutustavat

4H-yritys raha-asiat
seteleitä kädessä

On viisasta miettiä asiakkaille helppoja maksutapoja. Koska yksi käy yhdelle ja toinen toiselle voi olla, että tarvitset useamman maksutavan yrityksesi käyttöön. Ethän halua menettää asiakasta sopivan maksutavan puuttuessa?

Erilaisia maksutapoja

KäteinenToimii aina. Paitsi, jos asiakkaalla ei ole käteistä.
Itse kirjoitettu laskuKustannustehokas. Yritysasiakkaita laskuttaessa pitää olla Y-tunnus.
Laskutuspalvelu
esim. Eezy Kevytyrittäjät
Laskun päälle tulee arvonlisävero sekä laskuttajan pieni palkkio.
KorttimaksuEdellyttää korttimaksupäätettä, jota yleensä ei saa alaikäisenä.
Mobiilimaksu
esim. MobilePay MyShop
Ketterä, koska ei vaadi ylimääräisiä laitteita. Y-tunnus tarvitaan.

Itse kirjoitettu lasku

Lasku on tosite, jonka lähetät asiakkaalle myydyn palvelun tai tuotteen maksamista varten. Muista kirjoittaa laskuun pakolliset asiat: yrityksen nimi, yhteystiedot, tilinumero, Y-tunnus, laskutuspäivä, laskunumero, laskutettavan asian kuvaus, määrä ja yksikköhinta, verokanta (4H-yrittäjällä yleensä 0%) sekä laskun loppusumma.

Voit katsoa mallia laskupohjasta.

MobilePay 4H-yrittäjän maksuvälineenä

MobilePay ja 4H ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on helpottaa yrittäjyyden aloittamista. MobilePay tarjoamaa nuorille maksutaparatkaisun, johon ei liity laitehankintoja tai kiinteitä kustannuksia.

Yrityksen pyörittäminen helpottuu entisestään, kun MobilePay tarjoaa 4H-yrittäjille helpon tavan hoitaa yrityksen rahaliikennettä. MobilePayn 4H-yrittäjille tarjoama MyShop-maksutapa on kevyt ratkaisu maksujen vastaanottoon, sillä se ei vaadi erillisiä laitehankintoja, eikä yrittäjälle koidu sen käytöstä kiinteitä kustannuksia. MobilePayn ja 4H:n yhteistyöllä autetaan nuoria yrittäjiä hallinnoimaan myynnistä syntyvää rahaliikennettä luotettavasti ja turvallisesti.

Miten MyShop toimii ja miten sen lataan?

4H-yrittäjällä on oltava y-tunnus ja hänen on tunnistauduttava MobilePayn MyShop-palveluun. Kyseessä on pankkipalvelu, joten tunnistautumisvaatimus on vahva (käytännössä pankkitunnukset). Alaikäiset lähettävät lisäksi huoltajien suostumuksen skannattuna.

Ohjeet MobilePay MyShopin aktivoimiseen ja rekisteröitymiseen.

Jos 4H-yrittäjä on alaikäinen, hänen pitää lähettää huoltajien suostumus skannattuna osoitteeseen tervetuloa@mobilepay.fi.

 Lisätietoja MobilePayn MyShop-palvelusta yrityksen omilla sivuilla: MyShop

Eezy -laskutuspalvelu 4H-yrittäjille

Eezy Kevytyrittäjät – laskutuspalvelu 4H-yrittäjille etuhintaan

Eezy Kevytyrittäjät toivottaa 4H-yrittäjät tervetulleeksi Eezyn kevytyrittäjäpalveluun – saat vinkkejä ja neuvoja oman työn laskutukseen!

Eezy tarjoaa 4H-yrittäjille kevytyrittäjäpalvelun etuhintaan: palvelumaksu on vain 6 % (norm. 7 %). Rekisteröidy palveluun osoitteessa kevytyrittajat.eezy.fi – se on helppoa.

Nettipalvelun ja mobiiliapin avulla laskutat työsi kätevästi. Jos sinulla on kysymyksiä laskutuksesta, verokortista tai oman työn hinnoittelusta, Eezy on sinua varten.

Näin aloitat Eezy-kevytyrittäjänä

Kevytyrittäjyytesi alkaa rekisteröitymällä Eezyn palveluun. Rekisteröityminen ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään. Rekisteröidy ennen kuin aloitat työt, sillä silloin palveluun sisältyvät vakuutukset – työajan tapaturmavakuutus sekä toiminnan vastuuvakuutus – astuvat voimaan ja ovat kunnossa töitä tehdessäsi. Kannattaa saman tien myös tunnistautua verkkopankkitunnuksilla, sillä laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvien luottamuksellisten asioiden hoito edellyttää henkilöllisyytesi vahvistamista.

Oletko alle 18-vuotias?

Jotta voit itse Eezyn palveluun, sinun tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Jos olet alle 18-vuotias, tarvitaan suostumus huoltajasi palvelun käyttöön. 4H-yhdistys voi varmistaa henkilöllisyytesi, jos sinulla ei ole omia verkkopankkitunnuksia. Suostumus ja henkilöllisyyden vahvistus hoituvat yhdellä lomakkeella.

Toimi näin:

  1. 4H-yhdistys varmistaa sinun ja huoltajasi henkilöllisyyden henkilöllisyystodistuksesta.
  2. Täytä huoltajan suostumuslomake allekirjoituksineen.
  3. Lähetä huoltajan suostumuslomake ja kuvakaappaus 4H-yrityksen perustamisilmoituksesta Eezylle. Tiedot tulee lähettää joko salattuna sähköpostina osoitteeseen info.kevytyrittajat@eezy.fi tai kirjepostina Eezy Kevytyrittäjät Osk, Itämerenkatu 3, 00180 Helsinki
  4. Rekisteröidy nettisivuillamme Rekisteröidy-painikkeen kautta. Voit olla aina yhteydessä neuvontaamme, jos sinulla on kysyttävää.
Edellinen tehtävä

Työturvallisuus 4H-yrittäjänä

Seuraava tehtävä

4H-yrittäjä ja verotus