Maksu- ja laskutustavat

4H-yritys raha-asiat
seteleitä kädessä

On viisasta miettiä asiakkaille helppoja maksutapoja. Koska yksi käy yhdelle ja toinen toiselle voi olla, että tarvitset useamman maksutavan yrityksesi käyttöön. Ethän halua menettää asiakasta sopivan maksutavan puuttuessa?

Erilaisia maksutapoja

KäteinenToimii aina. Paitsi, jos asiakkaalla ei ole käteistä.
Itse kirjoitettu laskuKustannustehokas. Yritysasiakkaita laskuttaessa pitää olla Y-tunnus.
Laskutuspalvelu
esim. Eezy Kevytyrittäjät
4H-yrittäjän laskun päälle tulee arvonlisävero sekä laskuttajan pieni palkkio.
Suosittelemme laskutuspalvelun käyttämistä, jos asiakas on muualla kuin Suomessa.
KorttimaksuEdellyttää korttimaksupäätettä, jota yleensä ei saa alaikäisenä.
Mobiilimaksu
esim. MobilePay MyShop
Ketterä, koska ei vaadi ylimääräisiä laitteita. Y-tunnus tarvitaan.

Itse kirjoitettu lasku

Lasku on tosite, jonka lähetät asiakkaalle myydyn palvelun tai tuotteen maksamista varten. Muista kirjoittaa laskuun pakolliset asiat: yrityksen nimi, yhteystiedot, tilinumero, Y-tunnus, laskutuspäivä, laskunumero, laskutettavan asian kuvaus, määrä ja yksikköhinta, verokanta (4H-yrittäjällä yleensä 0%) sekä laskun loppusumma.

Voit katsoa mallia laskupohjasta.

MobilePay 4H-yrittäjän maksuvälineenä

MobilePay MyShop on helppo tapa hoitaa yrityksen rahaliikennettä. MyShop-maksutapa on kevyt ratkaisu maksujen vastaanottoon, sillä se ei vaadi erillisiä laitehankintoja.

Miten MyShop toimii ja miten sen lataan?

4H-yrittäjällä on oltava y-tunnus ja hänen on tunnistauduttava MobilePayn MyShop-palveluun. Kyseessä on pankkipalvelu, joten tunnistautumisvaatimus on vahva (käytännössä pankkitunnukset). Lisätietoja MobilePayn MyShop-palvelusta yrityksen omilla sivuilla: MyShop

Eezy -laskutuspalvelu 4H-yrittäjille

Eezy Kevytyrittäjät – laskutuspalvelu 4H-yrittäjille etuhintaan

Eezy Kevytyrittäjät toivottaa 4H-yrittäjät tervetulleeksi Eezyn kevytyrittäjäpalveluun – saat vinkkejä ja neuvoja oman työn laskutukseen!

Eezy tarjoaa 4H-yrittäjille kevytyrittäjäpalvelun etuhintaan: palvelumaksu on vain 5 % (norm. 7 %). Rekisteröidy palveluun osoitteessa kevytyrittajat.eezy.fi – se on helppoa.

Nettipalvelun ja mobiiliapin avulla laskutat työsi kätevästi. Jos sinulla on kysymyksiä laskutuksesta, verokortista tai oman työn hinnoittelusta, Eezy on sinua varten.

Näin aloitat Eezy-kevytyrittäjänä

Kevytyrittäjyytesi alkaa rekisteröitymällä Eezyn palveluun. Rekisteröityminen ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään. Rekisteröidy ennen kuin aloitat työt, sillä silloin palveluun sisältyvät vakuutukset – työajan tapaturmavakuutus sekä toiminnan vastuuvakuutus – astuvat voimaan ja ovat kunnossa töitä tehdessäsi. Kannattaa saman tien myös tunnistautua verkkopankkitunnuksilla, sillä laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvien luottamuksellisten asioiden hoito edellyttää henkilöllisyytesi vahvistamista.

Oletko alle 18-vuotias?

Jotta voit itse Eezyn palveluun, sinun tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Jos olet alle 18-vuotias, tarvitaan suostumus huoltajasi palvelun käyttöön. 4H-yhdistys voi varmistaa henkilöllisyytesi, jos sinulla ei ole omia verkkopankkitunnuksia. Suostumus ja henkilöllisyyden vahvistus hoituvat yhdellä lomakkeella.

Toimi näin:

  1. 4H-yhdistys varmistaa sinun ja huoltajasi henkilöllisyyden henkilöllisyystodistuksesta.
  2. Täytä huoltajan suostumuslomake allekirjoituksineen.
  3. Lähetä huoltajan suostumuslomake ja kuvakaappaus 4H-yrityksen perustamisilmoituksesta Eezylle. Tiedot tulee lähettää joko salattuna sähköpostina osoitteeseen info.kevytyrittajat@eezy.fi tai kirjepostina Eezy Kevytyrittäjät Osk, Itämerenkatu 3, 00180 Helsinki
  4. Rekisteröidy Eezyn nettisivuilla Rekisteröidy-painikkeen kautta. Ilmoita samalla, että olet 4H-yrittäjä, niin saat edun käyttöösi. Voit olla aina yhteydessä Eezyn neuvontaan, jos sinulla on kysyttävää.

Laskutatko asiakasta ulkomailta?

Eezyn kautta voit laskuttaa ulkomailla sijaitsevia asiakkaitasi, olivatpa he missä päin maailmaa tahansa. Ulkomaille lähtevissä laskuissa kannattaa kiinnittää huomiota arvonlisäveroon:

  • Laskut yksityishenkilöille ulkomaille ovat arvonlisäverollisia.
  • Laskut yrityksille EU:n ulkopuolella ovat yleensä arvonlisäverottomia.
  • Laskut yrityksille EU:n sisällä laskutetaan yleensä käänteisellä arvonlisäverolla.

Tuntuuko hankalalta? Juuri siksi kannattaa hyödyntää Eezyn ammattitaitoa apuna, kun asiakasta laskutetaan Suomen ulkopuolelle.

Edellinen tehtävä

Kirjanpitoa 4H-yrittäjälle

Seuraava tehtävä

4H-yrittäjän raportit, arviointi, opintopisteet ja Vuoden 4H-yritys -kilpailuun osallistuminen