Saa matkia!

4H-yritys
Tyttö kirjoittaa vihkoon muistiinpanoja.

Ota mallia muista

Ennen kuin ryhdyt tuumasta toimeen, kannattaa kurkata, mitä muut tekevät. Voit aloittaa oman 4H-yhdistyksesi toisista 4H-yrittäjistä tai jonkin muun ihailemasi yrityksen kanavista. 

Kanavia tarkastellessasi, kiinnitä huomiota omiin tuntoihisi. Millaiset sisällöt saavat sinut kiinnostumaan, mitä taas et jaksa selata loppuun? Mikä herättää luottamusta? Entä löydätkö helposti ohjeet tuotteen tai palvelun tilaamiseen? 

Vaisanenpuukot.fi -verkkosivujen alkunäkymä, jossa on kuva puukosta ja esittelyteksti.

Väisänen on puukkoja valmistava 4H-yritys. Verkkosivujen etusivulta löytyy laadukkaita kuvia tuotteista sekä vakuuttava myyntipuhe.

Kuvakaappaus yrityksen Instagram-tililtä.

Väisäsen Instagram-tililtä puukot on kuvattu ympäristöissä, jotka antavat vihjeen tuotteen käyttötarkoituksesta. Myynnissä on esimerkiksi kalaveitsiä ja retkipuukkoja. Miten tunnelma muuttuisi, jos tuotteen taustana olisi pelkkä pöytä?

Kuvakaappaus Leikkitassu-nimisen yrityksen Instagram-tililtä.

Leikkitassun Instagram-tilin esittelytekstistä käy heti ilmi, mistä on kyse ja kuinka tuotteita voi tilata. Kohokohtiin on nostettu esimerkiksi tuotteiden esittelyt ja hinnasto. Tyytyväisten asiakkaiden suositukset ovat tehokas keino hankkia lisää asiakkaita.

Ellitphotos-yrityksen verkkosivuilla kävijä törmää ensimmäisenä esittelytekstiin, jossa yrittäjä kertoo itsestään ja yrityksensä toiminnasta. Kävijä osaa heti arvioida, voisiko tämä palvelu sopia hänen tarpeisiinsa ja saa ohjeet yhteydenottoon.

On hyvä esittäytyä myös omilla kasvoillaan. Iloiset kasvot luovat luottamusta ja madaltavat kynnystä ottaa yhteyttä.

Mansikkataiteen Instagram-seinältä löytyy tiivis esittelyteksti kahdella kielellä. Pohdi, voisitko itse palvella myös englanniksi ja laajentaa näin asiakaskuntaasi.

Kuva välittää iloista tunnelmaa. Yrittäjä rakentaa brändiään toistamalla kuvassa mansikka-teemaa sekä myynnissä olevista tuotteista tuttuja eläinhahmoja.

Edellinen tehtävä

Hoida asiakassuhteita