Kaupunkiviljelijän pop up -ravintola

kasvimaa pop up ravintolapäivä viljely yhteisöllisyys
Pöydällä syvällä lautasella punaista keittoa.

Kun satoa alkaa tulla, on aika pitää sadonkorjuujuhlat. 
Mitä jos tällä kertaa avaisitte puutarhan ovet koko kaupungin asukkaille perustamalla ravintolan päiväksi. Puutarhan antimista loihtii jos jonkinlaista herkkua asiakkaille myytäväksi, ja ansaituilla rahoilla voi rahoittaa vaikkapa kasvimaan tarvikkeita ja siemeniä. 

Tehtävä

  • Pop up -ravintolan voi perustaa missä ja milloin tahansa. Se on täysin luvallista ja laillista. Millainen olisi unelmasi menu? 
  • Huomioi ravintolan tarjottavia suunnitellessasi Ruokaviraston ohjeet, jonne pääset tästä linkistä.
  • Muista myös oma mainonta! Tee tapahtuma Facebookiin. Laita mainokset myös naapuruston postiluukkuihin ja ilmoitus rappukäytävän ilmoitustaululle hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. 
  • Pyydä mukaan riittävästi porukkaa valmistamaan ruokaa ja laittamaan pihamaata kuntoon, tarjoilemaan ja esittelemään paikkoja, sekä tiskaamaan ja siivoamaan jäljet. Porukalla on kivempaa! 
  • Varaudu sateeseen, ihmispaljouteen ja muihin mahdollisiin enemmän tai vähemmän yllättäviin tilanteisiin etukäteen.  
Edellinen tehtävä

Apua, liikaa satoa!

Seuraava tehtävä

Lähiruokaa ja eettistä ruuan kulutusta