Metsänistuttajan opas

Tutustu tähän metsänistuttajan opasmateriaaliin ja opi perustiedot metsänistutuksesta 4H-yrittäjyyttä tai työelämää varten!

Nuoria istuttamassa puuntaimia

Oletko käynyt 4H-yrityskoulutuksen ja suunnitellut tarjoavasi metsänistutuspalveluita 4H-yrittäjänä? Tutustuttuasi tähän metsänistuttajan materiaaliin tiedät, miten taimia istutetaan ja miten työ sujuu mukavasti. Materiaalista on hyötyä myös muuten kuin 4H-yrittäjänä metsää istuttaville nuorille. Kokonaisuus on julkaistu Yksityisyrittäjäin säätiön tuella.

Kuusentaimia istutusvakassa

Uutta metsää istuttamassa

Tässä osiossa tutustut metsän kiertoon ja uuden metsän ilmastovaikutuksiin. Miksi puuntamia istutetaan?

4H-yritys Metsä Metsänistutus
Istuttaja pudottaa taimea pottiputkeen hanskat kädessä ja pitkähihainen paita päällä

Hyvillä valmisteluilla metsänistutustyö on mukavaa ja turvallista

Millaisia välineitä tarvitaan istutustyömaalla? Miten pukeudun? Miten varaudun hätätilanteiden varalta? Tutustu tähän osioon ja valmistaudu istutustyöhön oikeilla varusteilla.

4H-yritys Metsä Metsänistutus
Kuvassa nuori käyttää pottiputkea

Taimi maahan – pottiputkella istuttaminen vaihe vaiheelta

Onko pottiputki sinulle vieras työväline, tai haluatko kerrata, miten istutustyö pottiputkella on tehokasta? Näillä kymmenellä työvaiheella työ sujuu joutuisasti.

4H-yritys Metsä Metsänistutus
Istuttaja tiivistää maata taimen ympäriltä

Näin istutan taimen – metsä hyvään kasvuun

Puuntaimien istuttaminen on helppoa. Tekniikkaan on kuitenkin hyvä perehtyä ja suunnitella miten työ istutustyömaalla etenee. Tässä osiossa opit hyvän istutustekniikan perusteet ja saat istutustyössä tarvittavaa käytännön tietoa.

4H-yritys Metsä Metsänistutus
Nuori istuttaja pitää kuusentaimea kädessään

Metsänistutusta 4H-yrittäjänä

Olet ehkä harkitsemassa metsänistutusyrittäjäksi ryhtymistä. Olet jo suorittanut 4H-yrityskoulutuksen tai suunnittelet sen suorittamista ja lisäksi haluat tietää, mitä erityistä tulee ottaa huomioon juuri metsänistutustöitä yrittäjänä tarjotessa. Tutustu tähän aineistoon ja ryhdy tuumasta toimeen!

4H-yritys Metsä Metsänistutus

Testaa tietosi metsän istuttamisesta

Mitä kaikkea metsänistuttajan tarvitsee tietää? Miten hiili ja metsät liittyvät toisiinsa? Tässä tietovisassa pääset testaamaan tietosi metsien hiilenkierrosta sekä metsän uudistamisesta. Visalla voit testata alkutietosi ennen muihin metsäsisältöihin tutustumista tai kerrata jo opeteltuja asioita. Hauskaa visailua!

Ilmasto Metsä Metsänistutus