Reseptien valitseminen

4H-kerho Kerhonohjaaja Ruoka
Kuvassa on reseptipapereita pöydän päällä.

Ruokakerhossa on tarkoitus päästä harjoittelemaan ruoanlaittoa ja maistamaan eri makuja. Tärkeää on, että jokainen lapsi saa pienen annoksen tai palan valmistetusta leivonnaisesta. Jos ruokaa on vähän, on ohjaajan hyvä jakaa se kerholaisille.

Vinkkejä reseptin valintaan

Reseptejä kannattaa etsiä paikasta, jossa on ilmoitettu, kuinka monelle reseptistä riittää. TOP-tehtäväsivustolla on runsaasti ruokakerhoihin soveltuvia reseptejä, joissa lukee kuinka monta annosta reseptistä tulee ja kuinka kauan ruoan valmistukseen menee aikaa.

Valitse reseptejä, joissa käytetään perusmausteita, sillä ei ole kannattavaa ostaa useita mausteita ja käyttää niitä kerran. Voit myös vaihtaa ruokareseptin ainesosia toisiin tai jättää joitain pois. Leivontaohjeissa on hyvä noudattaa ohjetta tarkemmin, sillä leivonnassa oikeat mittasuhteet ja raaka-aineet ovat tärkeämpiä kuin ruoanlaitossa.

Tulosta useampi resepti, jotta joka ryhmälle tai työparille riittää oma. Jos kerhon käytössä on oma Whatsapp-ryhmä, voit kerhokerran jälkeen jakaa ohjeet ryhmään. Näin kotona voidaan harjoitella saman reseptin tekemistä uudelleen.

Tehtävä:

Muuta kaura-omenapaistoksen resepti kaksinkertaiseksi. Osaathan laskea raaka-aineiden tarpeen myös, jos resepti tehtäisiinkin vain puolikkaana?

Edellinen tehtävä

Ajankäytön suunnittelu

Seuraava tehtävä

Tarvikkeiden hankinta