Tarvikkeiden hankinta

4H-kerho Kerhonohjaaja Ruoka
Kuvassa on porkkanoita ja punajuuria viljelylaatikossa.

Jos ruokakerhon tarvikkeiden hankinta on vastuullasi, selvitä omasta yhdistyksestäsi, onko kerhokerralle määritelty budjetti.

Selvitä, saatko pitää ylijääneet raaka-aineet itselläsi vai viedäänkö kuiva-aineet odottamaan yhdistyksen muuta käyttöä. Muista huolehtia elintarvikkeiden kylmäketjusta ja turvallisesta säilytyksestä, jos hankit raaka-aineet hyvissä ajoin ennen kerhon alkua.

Valitse mahdollisuuksien mukaan sopivan kokoisia pakkauksia, jotta raaka-aineita ei jää yli. Vertaile hintoja ja osta edullisia vaihtoehtoja.

Muista hankkia kerhon käyttöön myös leivinpaperia ja foliota. Varaa aina mukaan pakasterasioita tai muovipusseja ylijääneelle ruoalle, jotta kerholaiset tai ohjaajat voivat viedä ne mukaan. Ruoka ei kuulu roskiin!

Tehtävä:

Laske ruokakauppojen nettisivuja hyödyntäen, kuinka paljon lettutaikinan raaka-aineet ja hillopurkki maksavat yhdelle kerhokerralle.

Edellinen tehtävä

Reseptien valitseminen

Seuraava tehtävä

Tehtävien jakaminen